13:12 | 28.07.2017

Student og tobarnsmor

 

Planen var å ta permisjon fra studiene i et år og nyte en lang og god mammaperm før jeg fortsatte på Masteren. For å gjøre en lang historie kort må jeg nå studere fulltid fra høsten av for å kunne motta foreldrestipend. Jeg får ikke ta permisjon eller reservere plassen for å motta foreldrestipend slik jeg hadde planlagt. Og penger må man jo ha! Er virkelig oppgitt over rettighetene man har som student. Ikke får man dagpenger om man blir permittert, ikke får man opparbeidet seg sykepenger eller foreldrepenger. Studenter er vell like avhengig av inntekten sin som alle som er i arbeid. Vi skal betale bolig og faste utgifter vi også. Kjenner jeg bobler over når jeg tenker på det. Men ferdig med den saken. Nå er det slik. 

Jeg skal ta matte, et fag jeg mangler for å komme inn på den masteren jeg ønsker å begynne på til neste år som er enten endringsledelse eller samfunn, energi og miljø. Så skal jeg også ta prosjektledelse og miljøpolitikk. Dette kan bli spennende. Jeg studerte allerede når Leonita var blitt et halvt år, og det gikk jo bra. Men å ha to barn inkludert en nyfødt og studere med en gang barnet er født, jah det kan bli utfordrende det. Man vet jo ikke om man får et rolig barn som sover mye eller om man rett og slett får et barn med kolikk. Og det er travelt nok med en nyfødt i huset fra før. Jeg må nok bare ta en dag av gangen. Planen er å levere Leonita i barnehagen som normalt, og så kjøre videre på skolen, ta en trilletur før undervisningen starter, enten så sover barnet og jeg får med meg undervisningen eller så går jeg glipp av den, alt ettersom ;) Det må da gå det. Haha! Jeg skal i alle fall vær optimist.

Det som er mest skuffende er at jeg hadde gledet meg sånn til å nyte denne siste mamma permisjonen uten noe ekstra styr, spesielt siden vi ikke har planer om flere barn. Men nå blir det studier for fullt, og trainee jobben min som bærekraft coach har jeg også frem til januar, den kan jeg heller ikke ta permisjon fra. Jeg har store planer om å amme fullt, og vet hvor avhengig baby er av mammaen sin den første tiden, så barnevakt er uaktuelt. Han blir nok med meg på det meste, i vogn eller bæresele 🙈  Vi skal få det travelt lillebror, men alt man er innstillt på får man til! 

Jeg får hvile nå mens jeg kan. Et stykke utslitt småbarnsmor og student i vente! 😭 😂  Jeg er uansett veldig klar for å snart møte deg lille venn ❤︎

 Nathalia


28.07.2017 kl.13:54

Bøyer meg i støvet for deg Gunn! Du er virkelig tøff som tar en slik utfordring på strak arm.

Masse lykke til i tiden som kommer :-)

Notoli


28.07.2017 kl.14:57

Nathalia: Tusen takk for det <3 Må bare ta det man får servert her i livet :D

Response postDesign by DesignMagasinet

hits